Mentortábor 2022 – jelentkezés meghosszabbítva június 5-ig.

Mentortábor 2022 – jelentkezés meghosszabbítva június 5-ig.

A Minorma Polgári Társulás tizedik Mentorprogramját hirdeti meg.

A program az előző évekhez képest nem változott, célunk, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok elismert szakmai mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába. Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a gömöri Rimakokovára várjuk a jelentkezők közül kiválasztott, legfeljebb 25 fős csapatot, 2022. július 4.-9. között. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (szállás, étkezés) az útiköltség kivételével a Minorma állja.

Jelentkezési határidő 2022. június 5.

A mentorok és a diákok a tábor ideje alatt közösen alkotnak, a tábor utolsó napján pedig bemutatják, min dolgoztak a rendelkezésükre álló öt nap során.

Idei mentoraink: Bőd Titanilla (újságíró), Béhr Márton (színművész), Gyenes Gábor (képzőművész, illusztrátor), Káposztáš Martin (fotóművész), Miqueu Montanaro (zenész), Török Bianka (illusztrátor, képzőművész), Veres István (író, újságíró).

Kik pályázhatnak?

A programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.
Az alábbi témakörökben várjuk a pályázók jelentkezését:
Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (ének/hangszer)
Színjátszás
Tánc
Fotó

A program lefolyása

A beérkezett pályázatokból első lépésként a mentorok kiválasztják a tábor résztvevőit.  A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, kisvideókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét. Kérjük a pályázó diákokat, hogy maximum 2 darab munkájukkal jelentkezzenek.

A döntést 2022. június 6-án tudatjuk a jelentkezőkkel.
A bemutatkozásod itt töltsd ki. A munkáitokat, esetleges kérdéseiket elektronikusan a minorma.mail@gmail.com e-mail címre várjuk.

 

A Minorma facebook-oldalát is érdemes figyelemmel követni, hiszen folyamatosan újdonságokat közlünk majd a táborral kapcsolatban.

 

Elérhetőségek:

Ivanics Júlia, a tábor szervező-koordinátora:

Tel.: +421 908 802 409

E-mail: minorma.mail@gmail.com

facebook.com/minormapt

 

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.