Kuratórium

Bindics Gábor

A Pécsi Tudományegyetemen kulturális menedzsmentet tanult, majd a Budapesti Műszaki Egyetem alternatív energiaforrások szakán folytatta tanulmányait. Dolgozott a londoni National Portrait Galleryban, Párizsban megalapította az első közép-európai mozit, mely később hivatalosan is művészmoziként működött tovább. A KC Dunaj és a pozsonyi Hajtás Pajtás Kerékpáros Futárszolgálat megalapítója, a pozsonyi Régi Vásárcsarnok Szövetség képviselője.

 

Czajlik József

1994 és 1997 között a kassai Thália, a Komáromi Jókai Színház, majd ismét a Thália tagja.  1997 és 2002 között színházrendezést tanul Pozsonyban, majd a budapesti Bárka Színház főrendezőjeként tevékenykedik. 2011-től a kassai Thália Színházat igazgatja.

 

Hégli Dusan

Az Ifjú Szívek Táncszínház művészeti vezetője. Alkotói tevékenysége mellett – korábban mint a Szlovákiai Magyar Folklórszövetség Elnökségi tagja, később mint az Ifjú Szívek művészeti vezetője – több hazai és nemzetközi rendezvényen vett részt, szervezőként és közreműködőként egyaránt (fesztiválok, szemináriumok, tánctanfolyamok, felsőfokú táncpedagógus-képzés, középfokú táncosképzés formájában). Fellép és táncokat oktat Szlovákiában, Magyarországon, Svájcban, Belgiumban, Portugáliában, Spanyolországban, Görögországban, Németországban, Ausztriában, Venezuelában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában.

 

Juhász R. József

Képzőművész, Forbáth-, Madách- és Kassák-díjas díjas költő, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett művészet- és kultúraszervező. Közreműködik több országos, illetve nemzetközi  jelentőségű szervezet létrehozásában (Stúdió erté, Kalligram Kiadó, IAPAO, Kassák Központ, Kultúrkorzó). A kortárs kultúra területén komoly tapasztalatokra tett szert országos illetve nemzetközi szervezetek létrehozásában és működtetésében.

 

Strieženec Adél

A Nyitrai Konstantín Egyetemen szerzi meg szociális munkás diplomáját roma közösségekre való specializációval. Később a csallóközcsütörtöki általános iskolában roma asszisztensként tanít, majd gyermekotthoni nevelőként tevékenykedik. 2011 óta a Szlovák Köztársaság kormányhivatalának roma közösségért felelős intézeténél, mint projektasszisztens dolgozik.

 

Tiszteletbeli elnök

Rudolf Chmel

Csehszlovákia utolsó budapesti nagyköveteként dolgozott, később esszéíróként és politikusként igyekezett leszámolni a szlovák és a magyar nacionalisták által hangoztatott téveszmékkel. Tanulmányait a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán végezte, ott is doktorált, majd a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéket vezette. 2002-től 2006-ig kulturális miniszter volt, 2010-től 2012-ig az emberi jogokért és nemzeti kisebbségekért felelős miniszterelnök-helyettesi posztot töltötte be.

 

Koordinátorok

Gyenge Veronika

Angol – magyar nyelvet hallgat az egyetemen. Slam poetry és más eseményeket szervez a fiatalságnak és a főiskolásoknak, slam poetry előadó, és irodalmi társulások tagja.

Ivanics Júlia 

Magyar nyelv és irodalom és történelem szakos tanár. A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alapítótagja, egykori ügyvezetője. Jelenleg a Mentortábor koordinátora és a Minorma PT ügyvezetője.