2020-ban is Mentortábor!

Idén is lesz Minorma-mentortábor!

A Minorma Polgári Társulás idén nyolcadszor hirdeti meg Mentorprogramját.  A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével lehetőség nyílt a Minorma július eleji mentortáborának megrendezésére, természetesen a megfelelő higiéniai előírások betartása mellett.

A program célja idén is az, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok elismert szakmai mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába. Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a gömöri Rimakokovára várjuk a jelentkezők közül kiválasztott, legfeljebb 25 fős csapatot, 2020. július 2.-7. között. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (szállás, étkezés) az útiköltség kivételével a Minorma állja.

Jelentkezési határidő 2020. június 10.

A mentorok és a diákok a tábor ideje alatt közösen alkotnak, a tábor utolsó napján pedig bemutatják, min dolgoztak a rendelkezésükre álló öt nap során. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a tábor utolsó napján megszokott bemutató idén nem nyilvános.

Idei mentoraink: Bőd Titanilla (újságíró), Gyepes Bianka (táncművész), Béhr Márton (színművész), Gyenes Gábor (képzőművész), Káposztáš Martin (fotóművész), Miqueu Montanaro (zenész), Veres István (író, újságíró).

Workshopok: Török Bianka (képzőművész, illusztrátor), Tóth Kinga (költő, performer, multimediális művész), Gyenge Veronika (slammer)

Kik pályázhatnak?

A programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.
Az alábbi témakörökben várjuk a pályázók jelentkezését:
Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (ének/hangszer)
Színjátszás
Tánc
Fotó

A program lefolyása

A beérkezett pályázatokból első lépésként a mentorok kiválasztják a tábor résztvevőit. Digitálisan a jelentkezési lappal együtt küldve várjuk a munkákat. A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, kisvideókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét.

A döntést 2020. június 15-én tudatjuk a jelentkezőkkel.
Mit kell beküldeni?

A jelentkező diákoktól várunk egy rövid bemutatkozót – név, iskola, telefonszám feltüntetése mellett, egy rövid jellemzést saját magukról, érdeklődési körükről. Továbbá írják meg, hogy melyik kategóriában szeretnének tevékenykedni, mellékletben pedig csatolják munkáikat.

A bemutatkozót és a munkákat, esetleges kérdéseiket elektronikusan a minorma.mail@gmail.com e-mail címre várjuk.

A Minorma facebook-oldalát is érdemes figyelemmel követni, hiszen folyamatosan újdonságokat közlünk majd a táborral kapcsolatban.

 

Elérhetőségek:

Ivanics Júlia, a tábor szervező-koordinátora:

Tel.: +421 908 802 409

E-mail: minorma.mail@gmail.com

facebook.com/minormapt