Pályázati kiírás

A Minorma – Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Kulturális Intézete a jótékonysági koncertjén befolyt összegből 2013 májusától decemberéig a Forma Mentorporgam keretében támogatási és ösztöndíj programot hirdet olyan tehetséges diákok számára, akik különböző művészeti ágakban kimagasló eredményeket mutatnak, ugyanakkor lehetőségeik korlátozottak képességeik fejlesztésében. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok mentorok segítségével, bepillantást nyerjenek az irodalom, zene, képzőművészet világába.

Kik pályázhatnak?
A programba szlovákiai magyar középiskolák igazgatói, tanárai nevezhetik be második és harmadik évfolyamos tehetséges diákjaikat.
Az alábbi témakörökbe várjuk a pályázók jelentkezését:
Irodalom- költészet, próza
Képzőművészet- festészet, szobrászat, stb.
Zene- népzene, jazz, rock, klasszikus stb.
Film- rendezés, operatőri munka, fotózás, stb.
Színház- színjátszás, rendezés, jelmeztervezés stb.
Tánc- modern, klasszikus, balett, néptánc stb.
Újságírás- hírszerkesztés, műkritika, sport

 

A program lefolyása

 

A beérkező pályázatokból első lépésként a Minorma szakemberekből felállított kuratóriuma kiválasztja az általuk legtehetségesebbnek ítélt diákokat (ha szükségesnek találják, személyes találkozón ismerkednek meg a pályázókkal).
Az eredményt 2013. április végén hirdetjük ki. Ezek után a Minorma mentorokat rendel a sikeres pályázók mellé, majd májusban elkezdődik a munkafolyamat. A találkozások gyakorisága, pontos menete az egyes témakörök és mentorok függvényében egyénenként változhat.
A mentorált diákok havi rendszereséggel beszámolót küldenek az élményeikről, tapasztalataikról, hogy az érdeklődők, iskolák, szponzorok figyelemmel tudják követni az alkotás folyamatát.
A program lezárásaként a diákok bemutatkoznak a Minorma év végi jótékonysági koncertjén, ahol neves hazai és külföldi művészekkel léphetnek színpadra.

Meddig lehet jelentkezni?
A jelentkezési határidő 2013. március 15. 

 

A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk egy héttel!