Sikeres évet zárt a Minorma

A kisebbségi kultúráról és identitásról – újszerűen. A Minorma 2014-ben is ezt az alapgondolatot követve végezte tevékenységét, hogy pozitív üzeneteken keresztül bizonyítsa, egy nyitott és toleranciára épülő Szlovákia a különféle identitással rendelkező emberek közös hazája lehet.

2014-ben útjára indult a Kutika nevű projekt, azaz megnyílt a helyieknek munkát biztosító varroda Sajógömörön, és idén karácsonyra már több száz ruhadarab került ki a műhelyből, amivel egy új kisebbségi márka alapozódhatott meg.

A Minorma 2014-ben folytatta mentorprogramját, amelynek keretén belül a pályaválasztás előtt álló fiatalok már másodszor találkozhattak tapasztalt szakmabeliekkel egy nyári táborban, hogy tehetségüket kibontakoztathassák.

A Nyitott Társadalom Intézettel közös Nyitottak vagyunk/We are open nevű program új honlapján (weareopen.sk) elkezdődött a kisebbségekkel szembeni toleranciát felvállaló kommersz és nem kommersz helyek gyűjtése – bizonyítandó, hogy a tolerancia nem kell hogy a versenyképesség kárára menjen, sőt: épp ellenkezőleg.

Az Art-Ekóval, a Peronszínházzal, a S(z)lomaráttal, a Szeder együttessel és az Ifjú Szivek Táncszínházzal közösen megvalósult a Közért nyitó rendezvénye, és elindult az a projekt, amelynek keretén belül 2015 januárjában könyvcserélde és találkozóhely nyílik a pozsonyi Lőrinckapu utcában.

A Minorma 2015-ben is minőségi programokkal, pozitív tevékenységgel törekszik majd a kisebbségekkel szembeni tolerancia növelésére, a kisebbségi kultúra új, minőségi alapokra való helyezésében történő segítségnyújtásra.