Minorma Mentortábor – 2021 – összefoglaló

Egy hét csoda

Immár kilencedik alkalommal szerveztük meg a szlovákiai magyar középiskolákból összeválogatott tehetséges diákoknak iránytűként szolgáló Mentortábort, amelynek Rimakokava zöldellő tája adott otthont. Idén 25 művészpalánta alkotta végig velünk július második hetét. A tábor hangulata pótolhatatlan, és ezt bizonyítja minden játékos kacagás, közös naplementézés, és esti örömzenélések visszhangja. 

Az utolsó este minden szekció bemutatta, mit alkottak a táborban: meghallgattuk a zenészek közösen szerzett és feldolgozott dalait, megtudhattuk, hogyan végződik egy komikus nászéjszaka -színésznövendékeink előadásában, és hogy, hogyan élik meg táncosaink a bezártságot, hátborzongatóan erős élményt nyújtva. A MolyLapka, a táborújság, íróink szövegeivel, és fotósaink képeinek felhaszálásával készült el. A képzőművészek és fotósok festményei, tájfotói, portréi díszítették az épület falait egy estére.

Művészi szabadság, felejthetetlen emlékek, mérhetetlen motiváció. Erről szól a Mentortábor. Reméljük a jövő évi jubileumi táborban még többen örülhetünk egymásnak és alkothatunk együtt, szabadon egy újabb csodás héten át!

 

 

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg

Realizovné s finančnou podporou Fondu pre podporu kultúry národnostných menšín