Mentortábor 2021-ben is!

A Minorma Polgári Társulás idén kilencedszer hirdeti meg Mentorprogramját. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével ismét lehetőség nyílik a Minorma július eleji mentortáborának megrendezésére, természetesen a vonatkozó higiéniai előírások szigorú betartása mellett.

A program célja idén is az, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok elismert szakmai mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába. Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a gömöri Rimakokovára várjuk a jelentkezők közül kiválasztott, legfeljebb 25 fős csapatot, 2020. július 5.-10. között. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (szállás, étkezés) az útiköltség kivételével a Minorma állja.

Jelentkezési határidő 2021. június 5.

A mentorok és a diákok a tábor ideje alatt közösen alkotnak, a tábor utolsó napján pedig bemutatják, min dolgoztak a rendelkezésükre álló öt nap során.
Idei mentoraink: Bőd Titanilla (újságíró), Gyepes Bianka (táncművész), Béhr Márton (színművész), Gyenes Gábor (képzőművész, illusztrátor), Káposztáš Martin (fotóművész), Miqueu Montanaro (zenész), Török Bianka (illusztrátor, képzőművész), Veres István (író, újságíró).

Kik pályázhatnak?
A programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.

Az alábbi témakörökben várjuk a pályázók jelentkezését:
Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (ének/hangszer)
Színjátszás
Tánc
Fotó

A program lefolyása
A beérkezett pályázatokból első lépésként a mentorok kiválasztják a tábor résztvevőit. Digitálisan a jelentkezési lappal együtt küldve várjuk a munkákat. A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, kisvideókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét. Kérjük a pályázó diákokat, hogy maximum 2 darab munkájukat csatolják a jelentkezésükhöz.
A döntést 2021. június 10-én tudatjuk a jelentkezőkkel.

Mit kell beküldeni?
A jelentkező diákoktól várunk egy rövid bemutatkozót – név, iskola, telefonszám feltüntetése mellett, egy rövid jellemzést saját magukról, érdeklődési körükről. Továbbá írják meg, hogy melyik kategóriában szeretnének tevékenykedni, mellékletben pedig csatolják munkáikat.

A bemutatkozót és a munkákat, esetleges kérdéseiket elektronikusan a minorma.mail@gmail.com e-mail címre várjuk.
A Minorma facebook-oldalát is érdemes figyelemmel követni, hiszen folyamatosan újdonságokat közlünk majd a táborral kapcsolatban.

 

 

Elérhetőségek:

Ivanics Júlia, a tábor szervező-koordinátora:
Tel.: +421 908 802 409
E-mail: minorma.mail@gmail.com
facebook.com/minormapt

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.